Tufahije

Tufahije

Advertisement

Potrebno je:

  • 700 gr jabuka,
  • 500 gr šećera,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 1/2 l vode,
  • sok od pola limuna.

Za fil:

  • 150 gr šećera,
  • 100 gr oraha,
  • 50 gr badema,
  • 50 grama trešanja iz kompota,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 5 banana,
  • 1 limun.

Priprema:

  1. Za tufahije odabrati vrstu jabuka koja se pri kuvanju ne raspada. Jabuke oprati, oljuštiti, pa kašičicom oštrog vrha ili nožem izvaditi srce i semenke.
  2. Pripremljene jabuke staviti u ključalu vodu sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Kuvati desetak minuta i paziti da se jabuke ne raspadnu.
  3. Kuvane i oceđene jabuke staviti na tacnu, a u vodu u kojoj su se kuvale dodati šećer i sok od limina, pa skuvati gust sirup.
  4. Pomešati šećer, vanilin šećer, mlevene orahe, bademe, istruganu koru od limuna i dobro umućene banane. Sve dobro promešati, nafilovati jabuke i preliti ih sirupom.
  5. Na kraju, tufahije ukrasiti pireom od banane i po jednom trešnjom iz kompota.

Lajkujte našu Facebook stranu:

×