Tufahije

Tufahije

Advertisement

Potrebno je:

  • 700 gr jabuka,
  • 500 gr šećera,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 1/2 l vode,
  • sok od pola limuna.

Za fil:

  • 150 gr šećera,
  • 100 gr oraha,
  • 50 gr badema,
  • 50 grama trešanja iz kompota,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 5 banana,
  • 1 limun.

Priprema:

  1. Za tufahije odabrati vrstu jabuka koja se pri kuvanju ne raspada. Jabuke oprati, oljuštiti, pa kašičicom oštrog vrha ili nožem izvaditi srce i semenke.
  2. Pripremljene jabuke staviti u ključalu vodu sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Kuvati desetak minuta i paziti da se jabuke ne raspadnu.
  3. Kuvane i oceđene jabuke staviti na tacnu, a u vodu u kojoj su se kuvale dodati šećer i sok od limina, pa skuvati gust sirup.
  4. Pomešati šećer, vanilin šećer, mlevene orahe, bademe, istruganu koru od limuna i dobro umućene banane. Sve dobro promešati, nafilovati jabuke i preliti ih sirupom.
  5. Na kraju, tufahije ukrasiti pireom od banane i po jednom trešnjom iz kompota.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Tufahije
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
5 2 ocene(a)

Pošalji recept i osvoji Bali Detox poklon vaučer

Posnajela.rs i Bali Detox Centar vam svake sedmice za vreme Uskršnjeg posta poklanjaju vaučer za masažu ili tretman po izboru u Bali Detox Centru. Sve što treba da uradite je da pošaljete recept za pripremu posne hrane koji se već ne nalazi na sajtu. Recept koji ostvari najveću interakciju na našoj Facebook strani je pobednik za prethodnu sedmicu.

Recept pošaljite putem forme ili na email posnajelarecepti@gmail.com

Poklon vaučer za 8. Mart

×
Podeli sa svojim prijateljima










Submit