Kuvati med, vanilin šećer i kristal šećer sa 2 dl vode uz stalno mešanje.
Ohladiti sirup pa mu dodati orahe, sodu bikarbonu i brašno.
Sjediniti testo i ostaviti da prenoći.
Sutradan testo prebaciti u pleh podmazan margarinom i posut brašnom, peći i glazirati po želji glazurom od vanile ili glazurom od čokolade.
Glazuru od vanile pravimo tako što 180 g vanilin šećera mutimo sa vrlo malo hladne vode dok ne pobeli.
Glazura od čokolade pravi se tako što se rastopi 100 g čokolade za kuvanje sa 1 dl vode i meša sve dok se masa ne ujednači, pa se pri kraju doda komad margarina.
Sastojci za posnu krem čorbu od bundeve i krompira: 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 450g očišćene bele bundeve, 100g praziluka, 30g mladog crnog luka, 3-4 čena belog luka, 400g očišćenog krompira, 60g šargarepe, so i mleveni crni biber, 1 kašičica suvog začina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više