Posna musaka od krompira i jabuka se priprema na sledeći način:
Na 3 kašika ulja, propržiti na umerenoj vatri sitno iseckani crni luk. Dodati malo soli i bosiljak.
Kada se luk uprži skloniti sa strane. U posebnu šerpu staviti 3 kašike ulja, vino, vodu, šećer i kuvati dok ne proključa, pa skloniti sa vatre da se malo prohladi.
Za to vreme jabuke i krompir iseckati na tanke listiće. Ređati naizmenično-red jabuka, red krompira u vatrostalnu posudu dok se ne utroši materijal. Završiti ređanje sa krompirom.
Preko toga staviti uprženi luk, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa preliti kuvanom mešavinom od vina.
Činiju prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se peče na 220 C. Povremeno u toku pečenje posudu prodrmati.
Posle sat vremena pečenja, skinuti foliju i vratiti da se peče još pola sata u rerni na temperaturi od 180 C.
Sastojci za posni rižoto od ovasa:
1250 g ovasa,
vezica mladog luka ili praziluk,
2 rendane šargarepe,
komad rendanog celera,
paprika iseckana na kockice,
morska so,
ulje,
prstohvat mirođije,
2 kašike suncokreta,
2 kašike golice.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više