Posna musaka od krompira i jabuka

1753
- Advertisement -

Musaka od krompira i jabuka

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku od krompira i jabuka:

  • 500 g očišćenog krompira,
  • 500 g očišćenih jabuka,
  • 6 kašika ulja,
  • 1 veća glavica crnog luka,
  • 1 ravna kašičica suvog bosiljka,
  • 2 dl belog vina,
  • 1 dl vode,
  • 1 kašičica šećera,
  • so,
  • mešavina začina,
  • biber.

Posna musaka od krompira i jabuka se priprema na sledeći način:

  1. Na 3 kašika ulja, propržiti na umerenoj vatri sitno iseckani crni luk. Dodati malo soli i bosiljak.
  2. Kada se luk uprži skloniti sa strane. U posebnu šerpu staviti 3 kašike ulja, vino, vodu, šećer i kuvati dok ne proključa, pa skloniti sa vatre da se malo prohladi.
  3. Za to vreme jabuke i krompir iseckati na tanke listiće. Ređati naizmenično-red jabuka, red krompira u vatrostalnu posudu dok se ne utroši materijal. Završiti ređanje sa krompirom.
  4. Preko toga staviti uprženi luk, posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, pa preliti kuvanom mešavinom od vina.
  5. Činiju prekriti aluminijumskom folijom i staviti da se peče na 220 C. Povremeno u toku pečenje posudu prodrmati.
  6. Posle sat vremena pečenja, skinuti foliju i vratiti da se peče još pola sata u rerni na temperaturi od 180 C.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka od krompira i jabuka
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)
- Advertisement -