Varivo od mlade kelerabe

Varivo od mlade kelerabe

Advertisement

Potrebno je:

  • kelerabe po želji,
  • glavica crnog luka,
  • ulje,
  • malo belog vina,
  • peršun,
  • malo brašna za zapršku,
  • so.

Priprema:

  1. Iseći lišće od kelerabe na rezanca i obariti ga u osoljenoj prevreloj vodi.
  2. Zatim oljuštiti glavicu kelerabe, iseći na uzane, duguljaste komade i spustiti u sud u kome ste prethodno na ulju propržili 1/2 male glavice seckanog crnog luka.
  3. Poklopiti i dinstati uz češće protresanje suda i dolivanje prokuvane vode ili supe.
  4. Kad keleraba omekša, dodati oceđeno lišće i zapržiti tanjom, svetlom zaprškom.
  5. Posoliti prema potrebi i kuvati još malo.
  6. Pre iznošenja na sto umešati i malo sitno sečenog zelenog peršuna.

Pošalji recept i osvoji Bali Detox poklon vaučer

Posnajela.rs i Bali Detox Centar vam svake sedmice za vreme Uskršnjeg posta poklanjaju vaučer za masažu ili tretman po izboru u Bali Detox Centru. Sve što treba da uradite je da pošaljete recept za pripremu posne hrane koji se već ne nalazi na sajtu. Recept koji ostvari najveću interakciju na našoj Facebook strani je pobednik za prethodnu sedmicu.

Recept pošaljite putem forme ili na email posnajelarecepti@gmail.com

Poklon vaučer za 8. Mart

×
Podeli sa svojim prijateljima










Submit