Varivo od mlade kelerabe

Varivo od mlade kelerabe

Advertisement

Potrebno je:

  • kelerabe po želji,
  • glavica crnog luka,
  • ulje,
  • malo belog vina,
  • peršun,
  • malo brašna za zapršku,
  • so.

Priprema:

  1. Iseći lišće od kelerabe na rezanca i obariti ga u osoljenoj prevreloj vodi.
  2. Zatim oljuštiti glavicu kelerabe, iseći na uzane, duguljaste komade i spustiti u sud u kome ste prethodno na ulju propržili 1/2 male glavice seckanog crnog luka.
  3. Poklopiti i dinstati uz češće protresanje suda i dolivanje prokuvane vode ili supe.
  4. Kad keleraba omekša, dodati oceđeno lišće i zapržiti tanjom, svetlom zaprškom.
  5. Posoliti prema potrebi i kuvati još malo.
  6. Pre iznošenja na sto umešati i malo sitno sečenog zelenog peršuna.

ADVERTISEMENT: