Praziluk izrezati na kolutiće, posuti začinom od povrća i dinstati na ulju dok ne omekša.
U prikladnu vatrostalnu posudu ili tepsiju složiti dinstani luk, dodati soli i bibera po želji, zatim staviti oceđen pasulj kome su prethodno dodati so i biber.
Na pasulj slagati kriške paradajza, izrezanu papriku, pa ponvo sve posoliti i pobiberiti.
Kašiku aleve paprike umešati u 2 dl vode u kojoj se kuvao pasulj i tom mešavinom preliti pasulj.
Peći na srednjoj temperaturi od 175 stepeni celzijusa oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari.
Sastojci za posne sarme sa orasima:
veća glavica kiselog kupusa,
4 glavice crnog luka,
1 dl ulja,
šoljica pirinča,
šolja seckanih oraha,
aleva paprika,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više