U većem tiganju na vrelom ulju izdinstajte seckani luk, dodajte filete pastrmke koje ste prethodno uvaljali u brašno, ispržite ih s obe strane i ređajte na upijajući papir.
Luk izvadite iz ulja, dodajte celer isečen na kolutiće i komade paradajza i kuvajte 5 minuta.
Riblje filete vratite u tiganj, začinite origanom, posolite, pobiberite, prelijte vinom, sačekajte da alkohol ispari, poklopite i kuvajte još tri-četiri minuta.
Sklonite poklopac, dodajte malo brašna da se sos zgusne, kapare i malo seckanih listića celera i odmah servirajte.
Sastojci za posni karfiol sa sočivom:
1 glavica karfiola,
1 šolja zelenog ili smeđeg sočiva,
2 šargarepe,
1 crveni luk,
2 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
sok od 1 limuna,
1 kašičica kurkume,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za posipanje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više