čaša od jogurta kus-kusa (može se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane),
čaša vode,
kašičica soli,
konzerva od 400 g crvenog pasulja, krupnog zrna,
konzerva od 400 g kukuruza šećerca,
pola glavice crvenog luka,
pola veze peršuna,
ljuta papričica.
Za salatni preliv:
limun,
četiri-pet kašika maslinovog ulja,
pola kašičice kima u prahu,
čen belog luka,
so,
biber.
Posna šarena salata se priprema na sledeći način:
Vodu posolite i kuvajte do vrenja, dodajte kus-kus, promešajte, sklonite s ringle, poklopite i ostavite da nabubri.
Ohlađeni i nabubreni kus-kus pomešajte sa seckanim lukom, oceđenim pasuljem i kukuruzom šećercem, dodajte seckani peršun i ljutu papričicu i sve promešajte.
Posebno pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, seckani beli luk, kim i biber, snažno promešajte i prelijte salatu.
Promešajte, začinite solju i biberom po ukusu i do serviranja čuvajte u frižideru.
Sastojci za posnu tortu sa Plazma keksom i orasima:
Fil 1:
600 g mlevene posne Plazme,
260 g šećera u prahu,
1-250 g posnog margarina,
200 g posne rastopljene čokolade,
2 čaše koka kole.
Fil 2:
500 g mlevenih oraha,
2 kafene šoljice vrele vode,
1 posni margarin,
260 g šećera u prahu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više