Veče pre pripreme ove čorbe potopite pasulj u hladnu vodu, ujutro ga ocedite, prelijte sa 2 l blago posoljene vode, dodajte žalfiju i čenove belog luka i kuvajte 90 minuta.
Pola sata pre kraja kuvanja pasulja, u većem tiganju propržite na vrelom ulju jedan seckani luk.
Dodajte preostali luk i na kockice, odnosno kolutiće isečene šargarepe, krompir, šampinjone, tikvice i kupus.
Pospite struganom limunovom korom, seckanim peršunom i celim listićima majčine dušice, promešajte, poklopite, smanjite temperaturu i kuvajte 20 minuta.
Čim pasulj omekša, jedan deo ocedite i propasirajte, pa dobijeni pire pomešajte sa dinstanim povrćem.
Posolite, dodajte malo struganog đumbira i kuvajte na sasvim niskoj temperaturi još 90 minuta.
Na kraju stavite preostali pasulj i malo čorbe u kojoj se kuvao, promešajte, rasporedite u činije za serviranje, sačekajte 10 minuta, u svaku činiju sipajte kap-dve maslinovog ulja i servirajte sa domaćim hlebom.
Sastojci za posne kiflice sa džemom:
1 kg brašna,
1/2 l kisele vode,
1 paketić kvasca,
3 kašičice soli,
4 kašike šećera,
9 kašika ulja,
džem,
šećer u prahu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više