Paprikaš sa patlidžanom i tikvicama

paprikas-sa-patlidzanom-i-tikvicama

Potrebno je:

  • 1 veći patlidžan isečen na kockice,
  • 0,5 dl maslinovog ulja,
  • 2 glavice crnog luka iseckanog na kockice,
  • 5 čenova belog luka sitno iseckanog,
  • 100 g integralnog pirinča,
  • 1 srednja tikvica oljuštena i iseckana na kockice,
  • 1 babura iseckana na komadiće,
  • 3 veća paradajza iseckana na kockice,
  • 1 dl crnog vina,
  • 5 dl vode,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1/4 kašičice tucane crvene paprike,
  • 2 kašike svežeg bosiljka sitno iseckanog,
  • 2 kašike svežeg peršuna sitno iseckanog,
  • 2 kašičice svežih listića ruzmarina.

Priprema:

  1. Posoliti patlidžan i ostaviti ga u cediljci da odstoji 30 minuta, a zatim ga isprati pod mlazom hladne vode i pustiti da se potpuno ocedi.
  2. Zagrejati u šerpi maslinovo ulje i pržiti patlidžan dok ne poprimi smeđu boju, a zatim dodati crni luk i dinstati još 5 minuta.
  3. Sipati beli luk i dinstati 2-3 minuta, a zatim staviti pirinač, tikvice, baburu, paradajz, vino, vodu, so i tucanu papriku.
  4. Kuvati na blagoj temperaturi oko 45 minuta dok povrće ne omekša.
  5. Skloniti sa šporeta i dodati bosiljak, peršun i ruzmarin i dobro promešati.

Recept nam je poslala Dijana. Šaljite vaše recepte na [email protected]

 

Powered by Absolute Marketing