Paprikaš sa patlidžanom i tikvicama

Paprikaš sa patlidžanom i tikvicama

Advertisement

Potrebno je:

  • 1 veći patlidžan isečen na kockice,
  • 0,5 dl maslinovog ulja,
  • 2 glavice crnog luka iseckanog na kockice,
  • 5 čenova belog luka sitno iseckanog,
  • 100 g integralnog pirinča,
  • 1 srednja tikvica oljuštena i iseckana na kockice,
  • 1 babura iseckana na komadiće,
  • 3 veća paradajza iseckana na kockice,
  • 1 dl crnog vina,
  • 5 dl vode,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1/4 kašičice tucane crvene paprike,
  • 2 kašike svežeg bosiljka sitno iseckanog,
  • 2 kašike svežeg peršuna sitno iseckanog,
  • 2 kašičice svežih listića ruzmarina.

Priprema:

  1. Posoliti patlidžan i ostaviti ga u cediljci da odstoji 30 minuta, a zatim ga isprati pod mlazom hladne vode i pustiti da se potpuno ocedi.
  2. Zagrejati u šerpi maslinovo ulje i pržiti patlidžan dok ne poprimi smeđu boju, a zatim dodati crni luk i dinstati još 5 minuta.
  3. Sipati beli luk i dinstati 2-3 minuta, a zatim staviti pirinač, tikvice, baburu, paradajz, vino, vodu, so i tucanu papriku.
  4. Kuvati na blagoj temperaturi oko 45 minuta dok povrće ne omekša.
  5. Skloniti sa šporeta i dodati bosiljak, peršun i ruzmarin i dobro promešati.

Recept nam je poslala Dijana. Šaljite vaše recepte na recepti@posnajela.rs

 

Pošalji recept i osvoji Bali Detox poklon vaučer

Posnajela.rs i Bali Detox Centar vam svake sedmice za vreme Uskršnjeg posta poklanjaju vaučer za masažu ili tretman po izboru u Bali Detox Centru. Sve što treba da uradite je da pošaljete recept za pripremu posne hrane koji se već ne nalazi na sajtu. Recept koji ostvari najveću interakciju na našoj Facebook strani je pobednik za prethodnu sedmicu.

Recept pošaljite putem forme ili na email posnajelarecepti@gmail.com

Poklon vaučer za 8. Mart

×
Podeli sa svojim prijateljima










Submit