Posna pita od patlidžana

5269
- Advertisement -

Pita od patlidžana

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu od patlidžana:

  • 1 kg očišćenog patlidžana,
  • 500 g kora od ovsenog brašna ili običnih, tankih kora za pitu,
  • 160 g crnog luka,
  • 60 g zelenog dela praziluka,
  • 110 ml ulja od grožđanih koštica (ili obično),
  • 20 g seckanog lista peršuna,
  • 5 čenova belog luka,
  • 2 dl kisele vode,
  • so,
  • biber,
  • začini po ukusu.

Posna pita od patlidžana se priprema na sledeći način:

  1. Patlidžan oljuštite, iseckajte na kockice i kuvajte u ključaloj, posoljenoj vodi pet minuta.
  2. Luk i praziluk sitno iseckajte i dinstajte oko pet minuta na 60 ml ulja, pa dodajte oceđen patlidžan.
  3. Pržite ih desetak minuta, zatim im dodajte iseckan beli luk, usitnjen list peršuna, začine i sve dobro promešajte.
  4. Kore podelite na četiri, a fil na tri dela.
  5. Kiselu vodu pomešajte sa ostatkom ulja i koristite ih za prskanje kora.
  6. Podmažite pleh i u njega ređajte naizmenično red kora, red fila i završite korama.
  7. Pitu isecite na krupnije kocke, prelijte ostakom vode i ulja i pecite desetak minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.
  8. Posle desetak minuta smanjite na 200 stepeni i pecite dok gornja kora ne porumeni, dakle još 30 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita od patlidžana
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)
- Advertisement -