StaPojesti.com - Recepti skrojeni po vašoj meri

Slani rolat

Slani rolat

Advertisement


Potrebno je:

  • 2 veća lista oblande,
  • manja glavica luka,
  • pola struka praziluka,
  • 500 g šampinjona,
  • 300 g posnog majoneza,
  • 150 g biljnog kačkavalja,
  • 100 g susama,
  • 400 g ajvara,
  • ulje,
  • so,
  • biber.

Priprema:

  1. Luk i praziluk iseckati i propržiti na vrelom ulju.
  2. Dodati seckane šampinjone i dinstati dok sva tečnost koju su šampinjoni pustili ne ispari, pa posoliti i pobiberiti.
  3. Susam peći u teflonskom tiganju da dobije zlatno-žutu boju, ohladiti i pomešati sa 200 g posnog majoneza, dodati 100 g struganog biljnog kačkavalja i energično promešati.
  4. Prvi list oblande premazati pripremljenom smesom, odozgo rasporediti dinstane šampinjone, pokriti drugim listom oblande, premazati ajvarom i urolati.
  5. Odozgo naneti ostatak posnog majoneza i posuti struganim biljnim kačkavaljem.