Lignje sa barenom blitvom se pripremaju na sledeći način:
Blitva se potopi u kipuću vodu i u njoj se zadrži samo jedan minut da bi zadržala boju.
Kad se izvadi iz posude peteljke blitve se odvoje od lista i sitno iseckaju.
Nekoliko minuta dinstaju se na malo maslinovog ulja i malo vode.
U posebnoj posudi obare se lignje u vrlo malo vode.
Voda u kojoj su se barile lignje i ona kojom je prelivena blitva sjedine se i njome se preliju sitno iseckane peteljke, doda se morska so i začin po ukusu. Tako se dobije ukusna supa.
Glavno jelo se priprema tako što se obarena lignja začini limunovim sokom, maslinovim uljem, peršunom, morskom soli i sa malo bibera.
Uz nju se služi blitva, prelivena maslinovim uljem, belim lukom i sitno narezanim peršunom.
Sastojci za posnu salatu sa krastavcem i kukuruzom:
250 g smrznutog kukuruza šećerca,
1 krastavac,
vezica sveže mirođije,
maslinovo ulje,
malo soka od limuna,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više