Posna vitaminska salata se priprema na sledeći način:
Pomešajte u činiji sirće, šećer, so i sok od limuna sa pola čaše vode, pa mutite vodom dok se šećer ne rastopi.
Očistite rotkvu i šargarepu, a krastavacdobro operite. Sa kupusa skinite prvi sloj listova.
Krupno izrendajte rotkvu i šargarepu, pa odmah ubacite u činiju sa prelivom, da rotkva ne bi potamnela. Kupus isecite na rezanca, a krastavac na tanke listiće, pa i to stavite u činiju.
Pažljivo pomešajte povrće (nemojte pritiskati, mora da ostane sočno), pa ocedite od viška preliva i servirajte na tanjiru. Služite odmah po pripremi.
Sastojci za posnu zelenu čorbu:
200 g spanaća,
1 glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
komad margarina,
8 dl vode,
2 kašike začina od povrća,
3 kašike brašna,
muskantni oraščić,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više