Posne punjene paprike su omiljeno posno jelo mnogim domaćicama. Naravno, nije tako bez razloga. Posne punjene paprike su zaista veoma ukusan, možemo reći i veoma zdrav obrok, naročito kada se spreme na sledeći način:
Posne punjene paprike se pripremaju na sledeći način:
Pirinač i pšenicu odvojeno skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i isperite.
Luk očistite i sitno iseckajte, te propržite na malo ulja.
Dodajte vegetu, biber i so, umešajte pirinač i pšenicu, pa nalijte pola čaše vruće vode.
Dinstajte povremeno mešajući dok se tečnost ne ukuva i nadev ne zgusne.
Ako je potrebno, dodajte začine i skinite sa vatre.
Paprike operite, pa im pažljivo odstranite peteljke i deo sa semenkama.
Punite ih nadevom i ređajte u podmazanu šerpu.
Nalijte paprike sokom od paradajza i čašom vode, pa kuvajte poklopljeno dok paprike ne omekšaju.
Zgusnite zaprškom od malo ulja, brašna i aleve paprike, pa stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200°C na 20 minuta da se zapeku.
Ako ste pravili ovo posno jelo, javite nam kako je ispalo. A možete i poslati neku sliku koju ćemo vrlo rado objaviti na našem Instagram profilu. Možda vam se svidi još jedan recept za punjene paprike i to sa orasima: Posne punjene paprike sa orasima. Prijatno!
Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom:
4 fileta brancina,
1 beli deo struka praziluka,
2 zelena limuna,
2 pomorandže,
2 struka mladog luka,
60 g posnog margarina,
100 ml riblje čorbe,
1 kašičica iseckanog vlašca,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više