Posno sočivo na vodi

Posno sočivo na vodi

Advertisement

Potrebno je:

  • 300 g sočiva,
  • struk praziluka,
  • glavica crnog luka,
  • 1 veća šargarepa,
  • vegeta,
  • peršun,
  • biber.

Priprema:

  1. Sočivo operite, nalijte vrućom vodom i prokuvajte par minuta, pa ocedite.
  2. Nalijte drugu vodu, dodajte kašičicu vegete i vratite na vatru.
  3. Crni luk, šargarepu i praziluk (beli i zeleni deo) očistite i sitno iseckajte, pa dodajte sočivu.
  4. Kuvajte otklopljeno dok sočivo ne omekša i voda ne uvri bar na trećinu. Pazite da se sočivo ne prekuva i ne raspadne.
  5. Doterajte ukus začinima, ubacite sitno iseckan peršun, promešajte i skinite sa vatre.
  6. Služite vruće sa kriškama svežeg hleba.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno sočivo na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
5 1 ocene(a)

Pratite nas na društvenim mrežama:



ili se prijavite za e-kuvar:

Podeli sa svojim prijateljima










Submit