Posno sočivo na vodi

Posno sočivo na vodi

Advertisement

Potrebno je:

  • 300 g sočiva,
  • struk praziluka,
  • glavica crnog luka,
  • 1 veća šargarepa,
  • vegeta,
  • peršun,
  • biber.

Priprema:

  1. Sočivo operite, nalijte vrućom vodom i prokuvajte par minuta, pa ocedite.
  2. Nalijte drugu vodu, dodajte kašičicu vegete i vratite na vatru.
  3. Crni luk, šargarepu i praziluk (beli i zeleni deo) očistite i sitno iseckajte, pa dodajte sočivu.
  4. Kuvajte otklopljeno dok sočivo ne omekša i voda ne uvri bar na trećinu. Pazite da se sočivo ne prekuva i ne raspadne.
  5. Doterajte ukus začinima, ubacite sitno iseckan peršun, promešajte i skinite sa vatre.
  6. Služite vruće sa kriškama svežeg hleba.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posno sočivo na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
5 1 ocene(a)

Pošalji recept i osvoji Bali Detox poklon vaučer

Posnajela.rs i Bali Detox Centar vam svake sedmice za vreme Uskršnjeg posta poklanjaju vaučer za masažu ili tretman po izboru u Bali Detox Centru. Sve što treba da uradite je da pošaljete recept za pripremu posne hrane koji se već ne nalazi na sajtu. Recept koji ostvari najveću interakciju na našoj Facebook strani je pobednik za prethodnu sedmicu.

Recept pošaljite putem forme ili na email posnajelarecepti@gmail.com

Poklon vaučer za 8. Mart

×
Podeli sa svojim prijateljima










Submit