Posni biskviti sa vanilom se pripremaju na sledeći način:
Štapić vanile uzdužno presecite napola. Rastopite margarin na pari, pa ga pomešajte sa kašikom hladne vode i semenkama iz štapića vanile.
Dodajte brašno koje ste prosejali s praškom za pecivo, vanilin-šećerom i malo soli, pa promešajte da dobijete ujednačenu smesu. Uvijte je u streč foliju i stavite u frižider da odstoji jedan sat.
Od pripremljenog testa oblikujte loptice veličine oraha, malo ih spljoštite dnom čaše, uvaljajte u šećer i pecite 25-30 minuta u rerni zagrejanoj na 180˚C.
Sastojci za posnu pitu sa blitvom i kiselim kupusom:
Testo:
2 šolje brašna,
1/2 šolje biljnog ulja,
1/2 šolje tople vode,
prstohvat soli.
Fil:
1 veza blitve,
2 šolje kiselog kupusa,
1 crni luk,
2 kašike maslinovog ulja,
so i biber po ukusu,
1 kašičica suvog origana (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više