Salata od tunjevine

1692
- Advertisement -

Salata od tunjevine

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Potrebno je:

  • konzerva pasulja,
  • pola konzerve leblebija,
  • konzerva tunjevine,
  • 2 struka mladog luka,
  • pola glavice crvenog luka,
  • 0,5 dl maslinovog ulja,
  • 3 kašike crvenog vina,
  • kašika senfa,
  • veza peršuna,
  • kašičica sušenog origana,
  • krupna morska so,
  • biber.
Priprema:
  1. U većoj posudi za salatu pomešajte oceđeni pasulj, leblebije, tunjevinu, iseckani mladi i crveni luk i peršun.
  2. Posebno pomešajte senf sa crvenim vinom i postepeno dodajte ulje, ne prestajući da mutite.
  3. Pripremljeni salatni preliv sipajte preko salate, posolite, pobiberite i dobro promešajte.
  4. Do serviranja čuvajte u frižideru, a servirajte sa prepečenim hlebom.

Izvor: novosti.rs

- Advertisement -