Posni burek sa spanaćem se priprema na sledeći način:
Luk upržiti pa dodati skuvan i iseckan spanać, posoliti, pobiberiti po ukusu i dinstati još par min.
Zamesiti testo od 300 ml vode, so i brašno po potrebi. Testo ne treba da bude previše tvrdo. Ostaviti testo da odmara pola sata.
Zatim podeliti na 4 jednake jufke i uvaljati ih u ulju i ostaviti da odstoje sat vremena.
Zatim razvući prvu koru sto je tanje moguće, poprskati je uljem i sklopiti je sa sve četiri strane, tako da se dobije kocka.
Razvući drugu koru isto tako da bude tanka pa posuti uljem.
Zatim ubaciti prvu koru koja je spakovana i uvijte drugu, treću koru isto razvući, poprskati je opet uljem, dodati prednodnu i dodati fil, zatim opet preklopite. Isti postupak je i sa četvrtom.
Sastojci za posne makarone sa belim lukom:
pakovanje posnih makarona,
100 g maslina po izboru, može punjene ili druge po želji,
6-7 čena belog luka,
kašičica soli,
kašičica origana,
kašičica mlevenog bibera,
nekoliko kašika ulja,
za preliv paradajiz sos po želji.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više