Posni kremasti rižoto

1529
- Advertisement -

Kremasti rižoto

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni kremasti rižoto:

  • 2 šoljice pirinča,
  • 2 veće glavice luka,
  • čaša belog vina,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 l supe od povrća (u kocki),
  • 200 g mariniranih šampinjona,
  • 200 g smrznutog mesa od dagnji,
  • so,
  • biber,
  • peršun.

Posni kremasti rižoto se priprema na sledeći način:

  1. Luk sitno iseckajte i pržite ga na ulju dok se skoro ne istopi.
  2. Zatim dodajte oprani pirinač, pojačajte vatru i pržite par minuta, stalno mešajući dok pirinač ne postane staklast.
  3. Dodajte vino i mešajte dok sasvim ne ispari, a onda, malo po malo dodajte supu.
  4. Stalno mešajte i nalivajte čim pirinač upije supu.
  5. Paziti da se pirinač ne prekuva i da rižoto ostane kremast.
  6. Odvojeno skuvajte meso dagnji, pa zajedno sa proceđenim šampinjonima pomešajte sa rižotom.
  7. Začinite solju i biberom, vratite kratko na šporet i pre služenja pospite seckanim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kremasti rižoto
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -