Ostale komade ribe očistiti sasvim od kostiju i propržiti na vrelom ulju.
Izmaći sa vatre, preliti limunovim sokom i ostaviti da se ohladi.
U ulju u kom se pržila riba propržiti seckane šampinjone, ocediti ih od masnoće i pomešati sa ribom.
Kad je supa gotova procediti je, a u zasebnoj posudi otopiti margarin, posoliti, sipati brašna prema potrebi, a zatim doliti supu tako da se dobije gušći sos.
U sos umešati prženu ribu, pečurke i dva obarena krompira, tako da se dobije kompaktna masa.
Skloniti sa vatre da se ohladi.
U dubokom tiganju zagrejati ulje, pa kašikom vaditi krokete i pržiti.
Sastojci za posnu sarmu od vinovog lista:
30-40 vinovih listova,
1 šolja pirinča,
1 šargarepa (urendana),
1/2 kg crnog luka (iseckanog),
ulje,
1 krompir (urendan),
50 g sojinih ljuspica (poparenih),
50 g suncokreta (samlevenog),
so,
biber,
aleva paprika.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više