Posna musaka od krompira i oslića

Posna musaka od krompira i oslića

Advertisement

Potrebno je:

  • 700 gr krompira,
  • 500 gr fileta oslića,
  • glavica luka,
  • maslinovo ulje,
  • kukuruzno brašno,
  • so.

Priprema:

  1. Filete oslića oštrim nožem isecite na kockice (prethodno odmrznite, ako su zamrznuti).
  2. Krompir ogulite i isecite na tanke listiće.
  3. Obilno podmažite tepsiju ili drugu vatrostalnu posudu maslinovim uljem, pa u nju složite polovinu isečenog krompira i posolite.
  4. Preko krompira stavite ribu i sitno iseckan luk, posolite i zalijte sa malo maslinovog ulja. Prekrijte preostalim krompirom, pa opet posolite.
  5. Četiri kašike kukuruznog brašna pomešajte sa onoliko vode koliko je potrebno da dobijete smesu gustu kao testo za palačinke. Posolite, izmešajte i prelijte preko musake.
  6. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 35 minuta ili dok se ne uhvati lepa, rumena korica.
PODELI:

ADVERTISEMENT:


Lajkujte našu Facebook stranu:

Ukoliko želite da vam recepti stižu na email unesite vašu email adresu u polje ispod i prijavite se:

×