500 g leblebija iz konzerve ili kuvanih i oceđenih,
veća jabuka,
2 krastavca,
grančica celera,
manji grozd belog grožđa,
veća crvena paprika,
čen belog luka,
limun,
pola veze peršuna,
struk-dva mladog luka,
so i biber.
Za salatni preliv:
kašičica ljutog senfa,
pola kašičice šećera,
kašičica maslinovog ulja,
kašika iseckane nane,
so i biber.
Posna salata od leblebija se priprema na sledeći način:
Leblebije iz konzerve ocedite, isperite pod mlazom hladne vode i preručite u posudu za salatu.
Dodajte zrna grožđa, na kockice isečene jabuku, krastavac i crvenu papriku, na kolutiće isečen mladi luk i grančicu celera, izgnječeni beli luk, so i biber i sve promešajte.
Posebno pomešajte limunov sok sa senfom, šećerom, uljem i iseckanom nanom.
Posolite i pobiberite ukoliko je potrebno, dobro umutite i sipajte preko salate.
Sastojci za posnu kukuruznu proju sa bundevom:1,5 šolja kukuruznog brašna,1 šolja sojinog brašna (ili belog),1 šolja kisele vode,1 šolja ulja,2 šolje rendane bundeve,pola šolje semena bundeve (susam, lan, suncokret...),1 prašak za pecivo,2 kašičice soli, (začini po želji).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više