Posna čorba od krompira se priprema na sledeći način:
Očistite, operite i sitno iseckajte luk, pa ga propržite na ulju.
Dodajte brašno, pržite dok ne počne da rumeni, dodajte alevu papriku, kratko propržite i brzo u ovu zapršku spustite očišćene, orane i isečene krompire sa šargarepom.
Brzo mešajte da masnoća probije povrće, pa nalijte vrele vode koliko je potrebno za čorbu.
Mešajte jelo, naročito po dnu posude, da bi se zaprška rastvorila u vodi.
Dodajte vegetu i so, mešajte dalje dok čorba ne proključa, delimično poklopite i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi.
Dodajte isečene ili cele paprike.
Posle petnaestak minuta kuvanja, dodajte paradajz i ostavite jelo da vri još desetak minuta.
Probajte čorbu, ako treba, dosolite, pobiberite, dodajte seckan peršunov list.
Pustite da još malo vri pa skinite sa šporeta, malo ohladite i servirajte.
Sastojci za posne štanglice od lešnika:
250 g šećera,
100 g suvog grožđa,
sok od pola limuna,
čokolada,
250 g mlevenih lešnika,
100 g smokvi,
250 g južnog voća (ananas, banana, urma...).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više