Ribu operite, osušite, posolite, pobiberite, prelijte uljem, svaku uvijte u aluminijumsku foliju, položite u vatrostalnu činiju i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Paketiće sa pečenom ribom izvadite iz rerne, pažljivo otvorite foliju, ribu prelijte vinom, vratite u rernu i pecite još 10 minuta.
Pirinač skuvajte u slanoj vodi, ocedite i ostavite sa strane.
Luk iseckajte, a celer oljuštite, izrendajte i zajedno ispržite na vrelom ulju, pa pomešajte sa kuvanim pirinčem, posolite, pobiberite i sve dobro promešajte.
Paketiće sa pečenom ribom stavite na poslužavnik, utrobu svake ribe pažljivo napunite pripremljenom mešavinom, pospite iseckanim listovima celera, ukrasite „čeri“ paradajzom i servirajte
Sastojci za posnu salatu sa paradajzom:
200 g pasulja,
1 glavica crnog luka,
4 manja paradajza,
12 zelenih maslinki,
pola kafene kašike soda bikarbone,
so,
crni biber,
6 kašika maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
1 kafena kašika belog bibera,
bosiljak.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više