Kvasac izmrvite, dodajte 0,5 dl mlake vode, malo šećera, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta, da kvasac nadođe.
Brašno sipajte na radnu površinu, u sredini napravite udubljenje, dodajte so, preostalu vodu, ulje i nadošli kvasac i mesite dok ne dobijete elastično, homogeno testo.
Prekrijte platnenom salvetom ili čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 90 minuta.
Nadošlo testo premesite i podelite na osam jednakih jufki.
Na radnoj površini posutoj brašnom svaku jufku istanjite u pravougaonik, premažite uljem i spajajte po dva pravougaonika, tako da dobijete 4 dvoslojna pravougaonika od testa.
Spojene komade testa urolajte po dužini da dobijete četiri dugačke tanke rolne.
Dve rolne isecite na rolnice iste dužine, a druge dve na trouglove.
Rolnice od testa položite ukrug u sredinu okruglog pleha koji ste dobro premazali uljem, a trouglove naizmenično slažite uz ivice pleha.
Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta kako bi testo nadošlo.
Nadošlo testo premažite uljem, pospite krupnom solju i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Sastojci za posni preliv za špagete od paradajza i soje:veća glavica crnog luka,600g svežeg paradajza,5 kašika sojinih ljuspica,biber, so,malo svežeg bosiljka,ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više