Posni pirinač na sicilijanski način

2010
- Advertisement -

Pirinač na sicilijanski način

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pirinač na sicilijanski način:

  • 400 g pirinča,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 limuna,
  • 200 ml belog vina,
  • 80 g maslinki,
  • 4 velika zrela paradajza,
  • pola kafene kašike majorana,
  • 2 usoljena inćuna,
  • 5 listova bosiljka,
  • 1 sušena papričica,
  • 1 kašika sirćeta,
  • maslinovo ulje,
  • so.

Posni pirinač na sicilijanski način se priprema na sledeći način:

  1. Stavite da provri veća količina vode.
  2. Posolite, promešajte, sačekajte da ponovo provri i sipajte pirinač.
  3. Isecite papričicu na komadiće, očistite i operite začine, izvadite koštice iz maslinki i isecite ih.
  4. Iseckajte limunove.
  5. Operite paradajz i isecite ga na kockice.
  6. Izgnječite inćune.
  7. Oljuštite crni luk i isecite na tanke režnjeve.
  8. Zagrejte ulje u tiganju i stavite luk da se blago proprži.
  9. Dodajte inćune i izmešajte varjačom.
  10. Sipajte vino i sirće i pustite da ispari.
  11. Dodajte paradajz, sok od limuna, prstohvat soli, papričicu, majoran, bosiljak i masline.
  12. Promešajte i dinstajte 5 minuta.
  13. Procedite pirinač, kada je kuvan al dente.
  14. Ovo jelo se može jesti i hladno.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pirinač na sicilijanski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)
- Advertisement -