Punjeni plavi patlidžan

1920
- Advertisement -

Punjeni plavi patlidžan

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za punjeni plavi patlidžan:

  • 4-5 manja plava patlidžana,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 žuta paprika,
  • 2 šargarepe,
  • 4-5 čena belog luka,
  • 1/2 veze peršuna,
  • 1 l vode,
  • 4-5 kašike soli,
  • 1 kašika šećera,
  • 1/2 kesice konzervansa.

Punjeni plavi patlidžan se priprema na sledeći način:

  1. Plavi patlidžan operite i skinite mu drške.
  2. Svaki rasecite s jedne strane do ivice od jedan centimetar, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta.
  3. Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi.
  4. Povrće očistite i operite.
  5. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite po ukusu i izmešajte.
  6. Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, pa punjeni patlidžan poređajte u sud i nalijte presolcem.
  7. Za presolac prokuvajte vodu sa soli i šećerom dok se so i šećer ne rastope, pa kada skinete sa vatre dodajte konzervans.
  8. Poklopite i ostavite da tako stoji dva dana na sobnoj temperaturi, a onda stavite u frižider još dva dana.
  9. Nakon toga odložite u ostavu za zimnicu, mada ovu salatu možete jesti i nakon nekoliko dana.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Punjeni plavi patlidžan
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)
- Advertisement -