Za zapršku: 2 manje glavice luka, kašika kukuruznog brašna, kašičica paprike u prahu i ulje.
Priprema:
Ribu prelijte vodom, dodajte so, biber u zrnu, lorberov list i kuvajte dok ne omekša.
Skuvanu ribu ocedite i pažljivo očistite od kostiju, a vodu u kojoj se kuvala sačuvajte.
Izmiksajte zajedno sa sardinama.
Dodajte pirinač, seckani luk, izrendanu šargarepu, krompir, suvi začin i biber i sve dobro promešajte.
Na sredinu većih listova kiselog kupusa stavljajte pripremljen nadev, uvijajte sarme i ređajte ih u uljem podmazan pleh.
Posebno, na vrelom ulju propržite seckanu glavicu luka, dodajte kukuruzno brašno i papriku u prahu, mešajte minut-dva i prelijte preko sarmi.
Nalijte vodom u kojoj se kuvala riba, prekrijte listovima kupusa, pritisnite da sarme ne isplivaju na površinu, poklopite i krčkajte dva-tri sata na sasvim slaboj temperaturi.
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više