2 čaše vode i ulje prokuvati, skinuti sa vatre pa dodati brašno i prašak za pecivo.
Smesu dobro umutiti i ostaviti da se prohladi.
Staviti u poslastičarski špric.
Na pleh obložen papirom za pečenje istiskivati testo željene veličine i peći tulumbe, ili ih istiskivati direktno u vrelo ulje i pržiti dok ne porumene.
Šećer preliti čašom vode i skuvati gust sirup.
Kada se tulumbe ispeku preliti ih pripremljenim sirupom i ostaviti da odstoje bar dva sata do služenja.
Sastojci za posne krekere sa lanenim semenom:120g belog pšeničnog brašna,40g integralnog pšeničnog brašna,40g integralnog raženog brašna,10g semenki lana,150ml vode,1 kašičica maka u zrnu,1 kašičica soli,5 kašika maslinovog ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više