jedna konzerva tunjevine u komadima sa ukusom mirodjije (sipati i ulje iz konzerve),
100 g proklijale pšenice,
jedna veza vlašca ili jedan crni luk i
jedan paradajz.
Hrskava pita sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
Paradajz i vlašac iseckati, dodati tunjevinu sa uljem iz konzerve i proklijalu pšenicu.
Uzeti jednu koru za pitu i sipati tri pune supene kašike fila na sredinu kore uz sam rub.
Kore saviti sa jedne i druge strane i smotati u rolnu.
Savijene rolne pržiti na ulju samo dok ne porumene sa jedne i druge strane, da kora bude hrskava i dobije zlatnu boju, a fil ostane sočan jer se inače on može jesti bez termičkog obradjivanja.
Rolne možete ukrasiti po želji i ukusu, zavisi od prigode, ja sam stavila posni majonez. Prijatno!
Sastojci za bruskete sa maslinama i sremušem:
1 hleb baget,
400 g posnog majoneza,
pola veze sremuša (ili nekoliko čenova belog luka),
100 g crnih maslina,
100 g zelenih maslina,
1 mali crveni luk,
so,
biber,
maslinovo ulje,
peršun.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više