Posna salata od mrkve se priprema na sledeći način:
Prvo je potrebno da se mrkva opere i očisti te ista izrenda na sitno, zatim očistiti beli luk i iseći ga sitno na kockice, ukoliko je svež peršun isti je potrebno usitniti.
Sjediniti mrkvu i beli luk, te zatim dodati ostale sastojke po želji i ukusu.
Tako napravljena salata može se spremiti i u teglu i koristiti narednih sedam dana.
Sastojci za posni namaz od patlidžana:
2 srednja patlidžana,
1 veći čen belog luka sitno iseckan,
2 kašičice mlevenog kima,
sok od jednog limuna,
3 kašike maslinovog ulja,
so i mleveni biber po ukusu,
2 kašike sitno seckanog lista peršuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više