Crvene paprike punjene krompirom se pripremaju na sledeći način:
Očistiti paprike od semenki i peteljke, oprati i ostaviti da se suše.
U dublju šerpu staviti luk predhodno isečen na tanka rezanca da se dinsta na ulju, naliti sa dve čaše vode i dodati krompir koji ste predhodno krupno narendali.
Sve promešate i dinstate jedno 10 min.
Polako dodajete još dve čaše vode u toku dinstanja.
Dodajte soli, bibera i kocku za supu od povrća.
Dodajte 2 kašičice aleve paprike i neprestano mešajte još jedno 2 do 3 minuta.
Sklonite sa ringle, napunite paprike, zatvorite kolutovima paradajza.
Naređajte paprike u neku šerpu dublju da se kuvaju oko 20 min.
Đuveč pleh nalijte softom gde ste dinstali paprike i gde su se kuvale paprike.
Poređajte paprike i zapecite u rerni jedno 15 do 20 minuta.
Ako volite ljuto dodajte ljutu alevu papriku, i ako volite beli luk možete i njega dodati.
Sastojci za posnu pitu sa prazilukom:
250 g kukuruznog brašna,
250 g pšeničnog brašna,
1 kesica praška za pecivo,
2 struka praziluka,
2 čaše kisele vode,
pola čaše ulja,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više