Posna slatka pita sa pirinčem se priprema na sledeći način:
Pirinač očistiti pa sipati u posudu za kuvanje.
Naliti ga vodom, tako da nivo vode bude viši za dva prsta.
Kada pirinač provri, smanjiti vatru na minimum, poklopiti ga i ostaviti da nabubri i upije svu vodu.
Kuvanom pirinču dodati šećer i cimet.
Pomešati ulje sa 2 dl vode. Na radnu površinu staviti jednu koru, poprskati je mešavinom ulja i vode, preko staviti drugu koru, takodje je poprskati, prekriti trećom, pa naneti fil sa pirinčem.
Kore urolati u jufku i staviti u podmazan pleh za pečenje.
Na isti način napraviti i ostale jufke.
Jufke složene u plehu takodje poprskati vodom i uljem i staviti pitu da se 35 minuta peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Sastojci za postan krompir sa lukom:
1 kg krompira,
3 glavice crnog luka,
100 ml crnog vina,
1 kutlača vode u kojoj je kuvan krompir,
3 kašike maslinovog ulja,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više