Posne kuglice od šargarepe i keksa se pripremaju na sledeći način:
Šargarepu oljuštite i sitno izrendajte.
Na umerenoj temperaturi zagrejte šećer i rendanu šargarepu i dinstajte dok šargarepa ne omekša.
Posudu sklonite s ringle, dodajte mleveni keks, seckane orahe i dobro izmešajte.
Ukoliko je smesa previše lepljiva, stavite još keksa.
Rukama oblikujte kuglice veličine oraha, poređajte u papirne korpice i ukrasite po želji: uvaljajte ih u mlevene orahe, kokos, keks ili prelijte otopljenom čokoladom.
Sastojci za posnu slanu štrudlu:
Za testo:
pola kockice kvasca,
na vrh noža praška za pecivo,
kašičica šećera,
200 ml mineralne vode,
50 ml maslinovog ulja,
kašičica soli,
oko 500 g brašna.
Za nadev:
400 g šampinjona,
150 g posnog kačkavalja,
1 kašika posnog margarina za mazanje,
50 g posnog majoneza.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više