Posna sarma sa suvim groždjem

1417
- Advertisement -

Posna sarma sa suvim groždjem

Sastojci za posnu sarmu sa suvim groždjem:

  • 600 g slatkog kupusa,
  • 60 g crnog luka,
  • 120 g pirinča,
  • biber,
  • so,
  • 50 g suvog grožđa,
  • limun,
  • sirće,
  • ulje.

Posna sarma sa suvim groždjem se priprema na sledeći način:

  1. Blanširati kupus u slanoj kipućoj vodi sa dodatkom bibera, lovorovog lista, sirćeta i ulja. Izvaditi i ocediti.
  2. Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati prethodno skuvan pirinač.
  3. Začiniti po ukusu i umešati suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u vodi da odmekani.
  4. Pripremljenu smesu stavljati na list kupusa, oblikovati sarme, ređati u vatrostalnu činiju i uliti vode da sarma ogrezne.
  5. Peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi, dok tečnost ne uvri na polovinu, pa ih izvaditi iz rerne.
  6. Poslužiti toplo, preliveno saftom u kojem se sarma kuvala.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne sarme sa suvim grožđem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)
- Advertisement -