Posni grilijaš valjčići se pripremaju na sledeći način:
Na blagoj vatri lagano karamelizovati 300 g šećera pa dodati 150 g sitno seckanih oraha i 60 g margarina.
Potom dok je još toplo preručiti smesu na papir i razvući tankom oklagijom na debljinu od 5 mm, a zatim razvučenu smesu prebaciti (obaviti) oko oklagije.
Kad se smesa na oklagiji ohladi i stegne, oklagiju izvući te iseckati na komade (valjke) veličine 15 mm.
Za nadev ušpinovati 150 g šećera sa malo vode i dodati 200 g mlevenih oraha i 40 g margarina.
Puniti isečene valjke nadevom, a odozgo ukrasiti fondanom.
Recept poslala Ana Nikolić *slika ne predstavlja originalni recept, samo ilustraciju
Sastojci za posnu paštetu od tunjevine i kikiriki putera: 1 konzerva oceđene tunjevine u komadima, 4 kašičice kikiriki putera, 2 kašičice senfa, sok od pola limuna,1/2 kašičice sušene majčine dušice ili ruzmarina.