Sastojci za posne lepinje sa maslinama i belim lukom:
500 g brašna,
4 dl mlake vode,
20 g kvasca,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
5 kašika maslinovog ulja,
100 g maslina (praznih ili sa paprikom),
5 čena belog luka.
Posne lepinje sa maslinama i belim lukom se prave na sledeći način:
U činiju za mešenje izdrobiti kvasac, pa ga razmutiti sa malo vode.
Zatim dodati svo brašno, so, šećer, ulje i vodu, pa sa varjačom kratko sve sjediniti i ostaviti da kisne na toplom 30 minuta. Dobićete „redje“testo.
Za to vreme masline sitno iseckati, a beli luk očistiti i usitniti na presu.
Nadošlo testo istresti na dobro pobrašnjenu podlogu, par puta ga preklopiti sa špatulom, pa rastanjiti prstima.
Odozgo naneti iseckane masline i beli luk, pa opet sa špatulom par puta prebacivati testo, i utapkavati prstima kako bi se rasporedile masline i beli luk.
Testo onda podeliti na 5 delova za 5 lepinja.
U pleh u kom će se peći lepinje staviti papir za pečenje, pa ga premazati sa maslinovim uljem.
Svaki deo testa rastanjiti, ali prstima, ne oklagijom i napraviti lepinju, pa je staviti u pleh.
Pokriti i ostaviti još 15 minuta da „odmaraju“, pa ih peći na 220 C oko 20 min, dok lepo ne porumene.
Sastojci za posne tofu ćuftice:1 pakovanje natural tofu sira,1 pakovanje dimljenog tofu sira,1 kašičica soli,1 manja šargarepa, sitno izrendana,komadić od oko 30g celera, sitno izrendanog,2 čena belog luka, potisnuta,seckanog lista peršuna,2 kašike gustina.Za preliv:100ml soka od ananasa,1 kašika agava nektara,2 kašike jabukovog sirćeta,1/3 kašičice mlevene kajenske paprike,4-5 kašika bbq sosa (ili domaćeg kečapa),prstohvat soli,2 kašike gustina
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više