Zagrejati 200 ml vode pa dodati kakao prah i prokuvati kratko, pa ohladiti.
Skuvati puding od vanile po uputstvu u sojinom mleku. Ostaviti sa strane da se ohladi.
Ušpinovati šećer sa 100 ml vode, pa dodati lešnike i to ohladiti, a zatim pomešati sa pudingom od vanile.
Umutiti posni margarin penasto pa pomešati sa predhodno pripremljenom smesom.
Na tacnu poređati posni Plazma keks koji prethodno umočimo u kuvani kakao. Ređati tako da bude 4×7 Plazma keksa u sloju.
Premazati pripremljenim filom pa ređati sledeći red Plazma keksa koji sada ne treba umakati u kakao jer je fil dovoljno kremast da omekša keks. Zatim ponovo fil i Plazma keks i sve tako dok ne utrošimo svu Plazmu.
Odozgo tortu premazati šlagom umućenim sa kiselom vodom i po želji dekorisati sezonskim voćem. Ova posna Plazma torta podjednako je fantastična i bez dekoracije voćem, ali vi pravite po ukusu.
Sastojci za posne kuglice od bundeve:
2 šolje pirea od bundeve (kuvane i izgnječene bundeve),
1 šolja mlevenih oraha,
1 šolja mlevenih badema,
1 šolja kokosovog brašna,
1/2 šolje meda (ili agava sirupa za potpunu posnu varijantu),
1 kašičica cimeta,
prstohvat soli,
kokosovo brašno za valjanje kuglica.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više