Povrće sa sosom od paradajza se priprema na sledeći način:
Krompir oljuštiti, šargarepu očistiti i iseći po dužini.
Celer očistiti i iseći na četiri dela, a karfiol oprati.
Sve to naliti vodom da ogrezne i obariti.
Kada je kuvano, dodati začin, pa vodu iz povrća iscediti, a povrće složiti u činiju.
Brašno razmutiti u soku od paradajza i usuti u njega vrelu vodu u kojoj se kuvalo povrće, neprestano mešajući na vatri i to onoliko dok se ne dobije željena gustina.
Skloniti sa vatre, dosoliti i po želji urezati beli luk u sos.
Na kraju sos preliti preko složenog povrća.
Po želji, povrće sa sosom od paradajza možete jesti uz posnu testeninu.
Sastojci za posne čupavce:
35 supenih kašika vode,
30 supenih kašika brašna,
20 supenih kašika šećera,
25 supenih kašika ulja,
kesica i po praška za pecivo,
200 g kokosa,
50 g kakao praha,
50 g posne čokolade,
1 dl vode,
200 g posnog margarina,
150 g šećera.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više