Pomešati brašno sa 150 g prah šećera, medom, kiselom vodom i sodom bikarbonom.
Dobro izmešati, ispeći 10 tankih kora u pomašćenom i brašnom posutom plehu.
Za fil ušpinovati 200 g šećera sa 1 čašom vode, dodati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, kesicu vanilin šećera.
Sve dobro izmešati i prohladiti.
Fondan se pravi na sledeći način: 100 g kristal šećera prokuvati sa malo vode, skinuti sa vatre i mešati sve dok se ne ohladi, a zatim postepeno dodavati 100 g prah šećera uz neprekidno mešanje.
Kada se masa ujednači dodati nekoliko kapi ekstrata maline.
Sastojci za posni čokoladni kolač na vodi:
2 čaše brašna,
3 kašike džema (po izboru),
prašak za pecivo,
1,5 čaša šećera,
2 čaše vode,
kašičica cimeta.
Za glazuru može menaž čokolada, a ja sam pravila glazuru tako što sam skuvala 2 kašike kakaoa, vanilin šećer i malo vode.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više