Pečurke pohovane u pivu

1838
- Advertisement -

Pečurke pohovane u pivu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za pečurke pohovane u pivu:

  • dve šolje piva,
  • dve šolje brašna,
  • dve kašičice belog luka u prahu,
  • dve kašičice soli,
  • kašičica bibera,
  • kašičica peršuna,
  • 3-6 šolja ulja (u zavisnosti od toga koliki je tiganj),
  • oko pola kilograma šampinjona.

Pečurke pohovane u pivu se pripremaju na sledeći način:

  1. Sipajte ulje u tiganj – treba da ga bude dovoljno da pečurke budu potpuno prekrivene.
  2. U posudi pomešajte pivo, brašno, luk u prahu, so, biber i peršun, pa sve dobro izmešajte, da nema grudvica.
  3. Pečurke operite i očistite, pa ih umačite u ovu smesu, a zatim ih pržite na ulju dok ne postanu krckave.
  4. Vadite ih na ubrus, kako bi se ocedio višak ulja.
  5. Kada završite prženje, stavite ih u posudu, još malo posolite, izmešajte i poslužite ih uz salatu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pečurke pohovane u pivu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
- Advertisement -