Zamesiti testo od šećera, brašna, strugane kore limuna, i pola šolje ulja.
Testo dobro izmesiti da bude sasvim glatko.
Oklagijom ga razviti na debljinu prsta, pa modlom u obliku kruga, zvezdice ili nekog drugog oblika vaditi kolačiće i slagati ih na podmazan pleh.
Peći na umerenoj temperaturi da porumene.
Ovi kolači treba da stoje nekoliko dana da bi bili ukusniji i mekši.
Najbolje je posuti ih šećerom u prahu, pa ih slagati u metalnu kutiju za keks.
Mogu se glazirati i prelivima u boji i ukrašavati na razne načine, a u svakom receptu za posne kolače, mogu da zamene posni keks koji vam je potreban za pripremu istih.
Sastojci za pastrmku na roštilju:
1 kg sveže pastrmke,
1 glavica crnog luka,
1 svež paradajz,
1 zelena paprika,
peršun,
1/4 l ulja,
sok od jednog limuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više