Punjene lignje Autor: Recept - 14/04/2012 1749 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - - Sponzor recepta - Sastojci za punjene lignje: 1 kg lignji, 1 šolja barenog pirinča, 2 glavice crnog luka, peršunov list, 1/2 čaše ulja, 3 zrela paradajza, 1/3 čaše crnog vina, so. Punjene lignje se pripremaju na sledeći način: Lignje oprati i očistiti tako da ostanu samo trup i pipci. Na vrelom ulju propržiti sitno iseckane pipke i luk. Od paradajza napraviti kašu, dodati sitno iseckan peršunov list, so, biber, pirinač i malo vode. Kuvati dok tečnost ne ispari i smesom koja se dobije puniti lignje. Ređati u pleh premazan uljem. Peći oko 1 sat na umerenoj vatri. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Punjene lignje Objavljen: 2012-04-14Vreme za pripremu: 1H50MProsečna ocena: 4.5 Based on 13 Review(s) - Advertisement -