Punjene lignje

1749
- Advertisement -

Punjene lignje

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za punjene lignje:

  • 1 kg lignji,
  • 1 šolja barenog pirinča,
  • 2 glavice crnog luka,
  • peršunov list,
  • 1/2 čaše ulja,
  • 3 zrela paradajza,
  • 1/3 čaše crnog vina,
  • so.

Punjene lignje se pripremaju na sledeći način:

  1. Lignje oprati i očistiti tako da ostanu samo trup i pipci.
  2. Na vrelom ulju propržiti sitno iseckane pipke i luk.
  3. Od paradajza napraviti kašu, dodati sitno iseckan peršunov list, so, biber, pirinač i malo vode.
  4. Kuvati dok tečnost ne ispari i smesom koja se dobije puniti lignje.
  5. Ređati u pleh premazan uljem.
  6. Peći oko 1 sat na umerenoj vatri.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Punjene lignje
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)
- Advertisement -