Posna čorba od bundeve

1930
- Advertisement -

Čorba od bundeve

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu čorbu od bundeve:

  • 1 kg bundeve,
  • 1 šipka cimeta,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 7 česanja belog luka,
  • 1 kašikica kumina u prahu,
  • 2 kašikice malteksa,
  • 1 kašika morske soli,
  • 2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja ulja,
  • 1 l vode.

Posna čorba od bundeve se priprema na sledeći način:

  1. U zagrejanom ulju blago propržiti začine nekoliko minuta,  dodati iseckan luk i dinstati dok ne omekša.
  2. Iseckati bundevu na kocke i dodati u propržene začine, prodinstati 15 minuta i uliti vodu.
  3. Kada čorba od bundeve proključa, smanjiti temperaturu  i krčkati dok bundeva ne omekša.
  4. U skuvanu čorbu dodati malteks i izvaditi cimet pa sve zmiksati da se dobije krem srednje gustine.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od bundeve
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -