U podmazan pleh ređati po dve kore, svaku poprskati uljem, a preko svake druge stavljati nadev od mlevenih oraha, suvog grožđa i malo rendane kore od limuna. Ređanje završiti korom.
Tankim nožem iseći pitu na kocke.
Pitu peći u umereno zagrejanoj rerni.
Kada je pečena, preliti je vrućim sirupom i prekriti vlažnom salvetom.
Sastojci za posnu salatu od cvekle i oraha:.
2 cvekle,
2 šolje baby spanaća,
1 šolja oraha,
1/4 šolje maslinovog ulja,
2 kašike balzamičnog sirćeta,
sok od 1 limuna,
1 kašika meda (opciono, za slatkoću),
so i biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više