Posni pilav sa šaranom se priprema na sledeći način:
Šaran očistiti, dobro oprati, odstraniti glavu i rep, pa iseći na veće komade.
Komade posoliti i svaki zaseći nekoliko puta plitko.
Očistiti i iseckati crni luk, pa ga prodinstati na šolji ulja, a pri kraju prženja dodati malo aleve paprike.
Izdinstan luk izručiti po dnu dublje, veće tepsije, ravnomerno rasporediti i po njemu posuti 1/2 šolje opranog pirinča.
Preko pirinča staviti ribu, a zatim sve zaliti sosom.
Sos se pravi kao tanja zaprška. Zagrejati tri kašike ulja, propržiti kašiku brašna i kašiku aleve paprike. Kad porumeni doliti šolju mlake vode. Proključalim sosom preliti luk, pirinač i ribu.
Peći u zagrejanoj pećnici dok riba ne počne da se odvaja od kostiju.
Sastojci za posnu pitu sa prazilukom, pečurkama i pirinčem:500g tankih kora,4 veća štapa praziluka,1 šolja kuvanog pirinča,vegeta,so, biber,500g pečuraka,1,5 šoljica ulja ,1 čaša kisele vode,malo soli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više