Sve sastojke za koru pomešajte, dobro umutite i dobijenu masu preručite u veći četvrtast pleh obložen kolačarskim papirom.
Pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečenu koru ohladite i podelite na dva dela.
Margarin za krem omekšajte na sobnoj temperaturi i penasto umutite, dodajte biljnu pavlaku i mešajte dok se krem ne duplira.
Dodajte kakao, šećer u prahu i nekoliko kapi ruma i mutite još nekoliko sekundi.
Šećer za sirup sipajte u vodu i kuvajte na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje, da se šećer otopi i dobije gust sirup.
Sklonite s ringle, dodajte instant kafu, snažno promešajte, sačekajte da se sirup sasvim ohladi, pa sipajte rum.
Posebno pomešajte vodu sa šećerom za glazuru, dodajte komadiće čokolade i kuvajte na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje da dobijete gust krem.
U četvrtastu keramičku posudu položite jedan sloj kore, prelijte sirupom da se dobro natopi, nanesite sloj krema, odozgo položite drugu koru, prelijte je sirupom, nanesite još jedan sloj krema i sve poravnajte spatulom.
Kolač na kraju pospite kakaom ili rendanom čokoladom i do serviranja čuvajte u frižideru.
Sastojci za posnu pitu sa spanaćem na vodi:
pakovanje kora za pitu,
šolja pirinča,
pakovanje bukovače (pečurke, gljive),
6 smrznutih kroketa od spanaća (ili svež spanać ukoliko je sezona),
ljuta papričica (ko voli),
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više