Bakalar sa pireom od krompira se priprema na sledeći način:
Bakalar istući drvenim maljem, a zatim skuvati u slanoj vodi da riba bude sasvim mekana.
Kuvano riblje meso očistiti od kostiju i crne kožice i samleti u mašini za meso.
Skuvati u jednom sudu 500 g krompira pa krompir oljuštiti, propasirati i sjediniti sa pasiranom ribom.
U ribu dodati malo soli, mlevenog bibera, maslinovo ulje, jednu kašiku sitno seckanog peršunovog lišća i sve dobro izmešati varjačom da se masa izjednači.
Sve zajedno malo posoliti i servirati kao pire sa bilo kojom salatom.
Sastojci za posne slane mafine sa semenkama:230g brašna,200ml mleka (sojino, bademovo ili dr.),50ml maslinovog ulja,1 prašak za pecivo,10ml sveže ceđenog soka od limuna,1 komad crvene paprike,1 kašičica koncentrata paradajza,2 struka mladog luka (ili vezica sremuša)1 kašičica korijandera, sušeni listovi,1 kašičica origana,1 kašičica soli,2 supene kašike sirovih semenki bundeve, 2 supene kašike semenki suncokreta, 1 - 2 supene kašike makovog semena,margarin za podmazivanje kalupa.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više