Lignje punjene pipcima se pripremaju na sledeći način:
Lignje očistiti, skinuti im tanku crnu kožicu, oprati ih, zatim izvući utrobu da lignje ostanu čiste i prazne.
Posoliti ih i ostaviti da se dobro od vode ocede.
Pipke koji su pri čišćenju lignji skinuti, sitno iseckati i ispržiti na ulju, u poklopljenom sudu.
Iseckati sitno malo peršuna i glavicu belog luka.
Kad su pipci proprženi, skinuti ih sa vatre i posuti sa dve kašičice prezli, dodati im peršun i luk, malo kapra i soli, pa celom ovom masom puniti lignje.
Zakačiti otvor čačkalicama da nadev ne isteče.
Uvaljati lignje u belo brašno i pržiti ih na vrelom ulju, na tihoj vatri, dok ne porumene.
Sastojci za mediteransku skušu punjenu senfom i začinima:2 skuše,2 kašičice senfa, 3 kašike maslinovog ulja,3 čena belog luka,1 limun,1/2 veze peršuna,200ml belog vina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više